Sinds oktober 2011 is LTCD officieel een Tenniskidsvereniging. Dit is een initiatief van de KNLTB. Als vereniging moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen en je houden aan een aantal afspraken. Daarnaast is het noodzakelijk dat de vereniging beschikt over een of meerdere tennisleraren die middels het volgen van een cursus gecertificeerd zijn om kinderen les te geven op basis van het Tenniskidsprogramma. Onze tennistrainers hebben deze cursus inmiddels met goed gevolg afgerond.

Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen tot en met 12 jaar. Op een uitdagende manier leren kinderen de sport te spelen en versterken ze hun fysieke en sociale vaardigheden. Plezier en samenspel; daar draait het om bij Tenniskids.

Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leert zelfs de jongste jeugd de sport razendsnel te spelen. Kinderen worden direct in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst. Zo maken ze snel nieuwe vriendjes en werken ze samen naar duidelijke doelen toe. Dat is niet alleen goed voor de fysieke, maar ook voor de sociale vaardigheden. Plezier en samenspel; daar draait het om bij Tenniskids.

Binnen Tenniskids:
- Spelen kinderen al heel snel wedstrijdjes;
- Worden kinderen meteen opgenomen in een team;
- Leren kinderen op een leuke manier de juiste techniek;
- Ontwikkelen ze zich niet alleen met het racket maar in hun algehele coördinatie en sportbewustzijn.

Naast de uitdagende trainingen is er ook een gevarieerd wedstrijdaanbod waaraan kinderen het hele jaar door vaak als team kunnen deelnemen.

Voor meer informatie kijkt u op: http://www.tenniskids.nl